АА точно наробили галасу в індустрії, стала месією домогосподарок, захопила оберемок нагород, заробила порцію незаслуженого хейту від андеграунду. Інколи мені здається, що, на жаль, так виглядає "Таглайф" по-українськи. Чи демографічно існують ті мільйони, що стоять за реперкою? Можливо, вже й нарахується таке число. Щодо самого альбому, то тут все доладно, все звучить, але у ньому нема нерва. Занадто лагідно він стелить, ніби під студією стоїть мама з батьком. І хоча головою я розумію, що образ АА не дозволяє накласти хуїв за щоку хейтерам (а у коментах їх тьма, аж страшно). Чуваки у 2021 реально пишуть людям, що вони жирні. Блядь, люди ви ущербні нахуй, сходіть - пострижіться. Або виїбать рот цьому андеру, який спить і дрочить себе на сцені замість неї. Цим закомплексованим пацанам, які пишуть всяку поїботу. Альона, ось тобі антигерої, з якими треба воювати. Але про що це я мрію? Паліндром сказав, що АА вже давно поп. А я б уточнила, що із самого початку поп. Повертаючись до самого альбому, кілька треків у плейлист мені залетіло: Стержень, Дим, Заплуталась, Читаю реп, Тихо діти сплять, Папі Папі. З яких тільки дві можна назвати чисто хіп-хопом, імхо. Мені подобається, що альбом відкриває нам нові імена й, імовірно, відкриє АА декільком тисячам закордонних слухачів. Також музично доколупатись важко: тут є божевільне різноманіття, олд-скул фішки й нью-скул тренди. До речі, щодо певних нью-скул музичних ходів, то тут АА звучить дуже кумедно. Також Альона чомусь вперто ігнорує той факт, що вона жінка. Ніби боїться, що хтось залізе у її душу. І ніби на фіті із Круть проявляється якась ліричність, але вона теж обережно не глибока. А мені б, як жінці у хіп-хопі, було б цікаво почути таке одкровення і я його чекала. Отож, АА залишається месією українського хх. Що мені насправді дуже подобається. Комерційно це хороший альбом, зайшла мені й рекламна кампанія. Загальний бал: 7,3.

Альбом был интересен, особенно, в контексте крайне неудачного фита с Кастой, где Алена Алена просто выглядела ребенком на фоне легендарной в прошлом группы. Даже возникла мысль, что АА просто переоцененный исполнитель. Хотя новый альбом, по-моему, был записан еще в прошлом году, все равно было важно понять – случаен или не случаен «взрыв» интереса к этой исполнительницы. После прослушивания альбома у меня первое ощущение возникло «винегрет». Профессионально и местами очень вкусно сделанный продукт. Но не более. Никакого прорыва тут не случилось и вот, по моему мнению, почему. Алена Алена – это не искренний продукт работы ее продюсера и менеджера. Да, они, безусловно, ловко нашли нишу, тем более, отсутствие «новой школы» на украинском рынке способствовало этому… Но этот проект звучит крайне неискренне. И альбом новый – это подтвердил. Рефлексий в этом альбоме я для себя не нашел. И история с фитом с Кастой лишь подчеркивает, что мы видим исполнительницу, которая просто выхватывает какие-то вещи, вроде, «булінга», «побиття жінок» и тому подобное. Я не вижу тут личности, которой хочется верить. А для меня важно, могу ли я верить этому или это просто набор звуков и придуманная тема. Поэтому, еще раз – работа профессиональная, но «без души». Поэтому, лишь 7 баллов.

React Normal

Найперше і найголовніше правило, що стосується будь-якої творчості - це питання смаку! Що стосується мене, то впевнено скажу, що якби мене не підтягнули сюди висловити свою думку на рахунок тих чи інших українських хіп хоп релізів, то я б точно сам ніколи не послухав альбом від АА. З одного боку я приємно вражений від того, що на альбомі присутні кардинально інші треки за стайлом продакшену та подачі, аніж ми звикли чути її творчості. А саме я говорю про більшу половину пісень, які звучать як переважна кількість сучасного однотипного репу, щось формату Future та Migos type beat. Для мене така творчість, будь вона українською чи французькою, чи хоч китайською звучить вся як один: як по бітам, так і по флоу і приколу я в цьому не бачу жодного, а що там говорити про стайл. Окремо хочу виділити треки: «Назавжди Ваша», «Тихо Діти Сплять», «Заплутались» отакий хіп хоп мені подобається!. Вцілому непогано, цей реліз полюбому виділяється на фоні усіх інших новинок українського репу. Але якщо і на майбутніх своїх роботах Альона знову буде робити треки, які звучатимуть як «ліл і янг» сучасний реп, то це буде максимальний гон! Оцінка 6.5