Тут отдельно надо говорить - о треке и о видео. Само видео ужасное. Попытка скопировать «Джокер»? Ок. Образ исполнителя еще можно принять, но что изображают это жюри? Какие-то люди из 30-х…. Как по мне, то это все выглядит не очень гармонично… как сцена из дешевого сериала. А вот сам трек интересный. Степан обладает харизмой и основой ее является «неприлизанная» подача, надрыв, нерв… Все это пробирает. Тут он себе не изменяет – старая Глава 94 пробивается сквозь его нынешний образ. И о бите хочется сказать отдельно. Красивая, атмосферная музыка, которая является уже чертой проекта. Нерв паліндрома накладывается на красивое звучание и создается дисгармония и это здорово звучит – по «панковски». А в конце вообще разворачивается…. Послушайте) Оригинальная работа, которой нужна была другая какая-то видеоформа ... Замахнулись на «кино», но вышло не очень убедительно. От меня оценка 7. За сам трек.

А от мені відеоряд дуже сподобався. І хоча прописна істина "Самурай йде на війну вже мертвим" вже ніби приїлась, у наших реаліях цей лейтмотив грає новими барвами. Адже тут зображена війна за культуру, де панк - це такий собі самурай, талант, самородок. Спочатку він дуже соромиться, адже "почесна" комісія, явно, з якихось депутатських племінників, виглядає дуже гротескно, із перспективою вподобати тільки "Червону калину". Але про причини хвилювання ми дізнаємося згодом - це така собі дрож перед смертю - чи то від усвідомлення фатальності свого кроку, чи то "заєбала ваша партія, краще вже до Нарнії". Атмосфера ДК (дому культури) відома усім провінціалам і зразу ж впізнається ця безвихідь, де тебе судять люди без смаку і розуму. Про що й свідчить помилка на плакаті. І Паліндром у своєму тексті згадує ще й музичну премію, лол. Тобто "ці" люди будуть у твоєму житті, мій дорогий самурай, завжди. "Журі" абсолютно на все похуй, а коли панчі стосуються політики (зверніть увагу), їхній похуїзм виглядає занадто награним. Тобто всі викупають, що танцюють під дудки режиму. Хоча щодо самого режиму, то часовий проміжок не зрозумілий. Ніби шинелі, хустинки, окуляри відсилають до тридцятих минулого століття, але потім у кадрі з'являється смартфон. Що може символізувати, що команда Паліндрома створити окремий всесвіт без усім звичного хронотопу. Якщо хочете від мене повний розбір, то залітайте на мій Онліфанс "Я єбала вашого батю точка юа". Щодо треку, то сказати є мало що - все ахуєнно і на своїх місцях, приємно чути володіння вокальними штучками, приємно, що у музиці є нерв. Панчі філігранні, я таке дуже люблю. Від мене 8 балів.